If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На място не става трябва да покаже 320-330 кг/ч поне до толкова съм виждал да стигат по спомен, Но това че ги стига на място не означава че ще ги стигне в движение максималните 408 кг/ч при 6000-6500 оборота. Миналата седмица гледахме новата придобивка на колега от форума 166 2,0 на място добре 320кг/ч но в движение не вдигаше повече от 340кг/ч и съответно с читав дебитомер колата си вдигна килограмите и си тръгна прилично.
Има варианти за проверяване на дебитомера на място но с една обикновена програма не става иска си оборудване.
Кое си пробвал показала ти е 408кг/ ч на място така ли.
Аз не разбирам ама за да достигнеш на 7000 оборота на място ти е необходима не повече от 20% от мощността на мотора и малко чудно ми се вижда да стигнеш тези килограми на място. Докато в движение мотора си се натоварва както трябва и даже пробата се прави поне на 2 или 3 скорост за да си стигне макс стойност дебитомера, на 1 може и да не можеш да го натовариш а на 4 и 5 съответните обороти 6000 са си вече високи скорости за диагностика. ще ми е интересно да пуснеш скриин шот с тези килограми замерени на място. Ако колата има някакъв повербокс може и да ги покаже предполагам но това е друга бира.
280 218 019 дебитомер достига 480kg/h според документи на Bosch.
За диагностика в движение е удобно obd bluetooth + лаптоп + подходящ софтуер.
Аз мисля да пробвам комбинация obd bluetooth + smartphone с android .
Някой знае ли в подробности какви стойности за дебитомера получава диагностичната програма от ECU на колата?
Според спецификациите на OBDII , на 0110 ( MAF air flow rate ) връща 2 байта, разбирайте 2 стойности . Ако означим едната с А а другата с В, по стандарт air flow rate се смята в грама за секунда по формулата ((A*256)+B) / 100.
Ако искате в килограма на час е ((A*256)+B)*36 / 1000.
Сега според мен едното от A и В е напрежението от дебитомера а другото е коефициент който се взима от някоя таблица и зависи от обороти. Но това си е само предположение.
Ако някой знае и сподели ще е хубаво ,иначе пак ще разбера на принципа проба/грешка.
Тези неща ми трябват защото си намерих програма , която може да се настройва на много ниско ниво.
Comment